Tekbir, Tehlil ve Hamd’la; Adha/Kurban Bayramınız Mübarek Olsun!

اللهُ أكبر، اللهُ أكبر، اللهُ أكبر، لا إلهَ إلاّ الله،

 اللهُ أكبر، اللهُ أكبر، وللهِ الحمدُ

Allah’ı tekbir ederiz; O her şeyden daha büyüktür.

Tehlil ederiz, O’ndan başka ilah ve tapınan yoktur.

O’nu hamd ederiz, her halükarda O’ndan başka övünen ve yüceltilen yoktur.

Bu derin imanla dinin şiar ve sembollerinden biri olan adha/kurban bayramını sizinle beraber kutlarız. Allah sizi, ailelerinizi ve evlatlarınızı mübarek kılsın.

Hacca gidenlerin haclarını Allah kabul etsin, kurbanlarınızı, sair ibadetlerinizi ve dualarınızı da kabul etsin.

Fıtır/Ramazan bayramından sonra ikinci bayram geçerken Amerika’nın desteğiyle Yahudi varlığının elleriyle Gazze’de Müslüman kardeşlerimize yönelik katliamları yapmaya devam ettirmektedir. En son katliam, 08.06.2024’te Gazze’nin ortasındaki Nuseyrat kampında meydana geldi. Bu azgın düşman 4 esirini kurtarmaya çalışırken netice: 210 şehit, 400 yaralı ve hayli yıkımdır.

Her gün buna benzer mezalim ve katliamlar gerçekleştiriyorlar. İslam memleketlerinin yöneticilerinin en fazla yaptıkları iş kınıyoruz demeleridir! O kadar orduları ve silahları varken en fazla yapabilecekleri şey kınamaktır! Onlara yazıklar olsun, Onlara yazıklar olsun.

Elinde güç olan Müslümanların en fazla yaptıkları iş dua ediyoruz demeleridir! Onların o kadar imkanları var olduğu halde kullanmadıkları zaman Allah dualarını kabul eder mi?! Eğer Müslümanın imkanı varsa ve bunu kullanmıyor sadece dua ile yetiniyorsa Allah ondan kabul etmez.

Bütün ayetlerde amel ve fiil yapmayı emrediyor ve bu esnada dua etmeyi talep ediyor. Allah’ın emrine göre iş yapmakla birlikte yapılan dua kabul edilir.

İslam memleketlerinin yöneticileri Müslüman kardeşlerimizi kurtarmak için orduları harekete geçirmediklerinden dolayı onları düşürmek ve yerine Allah’a kendini adamış ihlaslı uyanık siyasi Müslümanları getirmek için çalışmak en büyük farzdır.  

İşte bu bayramda geçen bayram gibi ve Hilafetin yıkılışından bu güne kadar100 küsür bayram geçip giderken her tarafta acılarımız devam etmektedir. Dünyanın birçok yerinde Müslümanlar ezilmektedir.

Her ne kadar acılarımız olsa da bu bayramı kutlamamız gerekir, zira bu kutlama İslam’ın şiarıdır. Fakat İslam’ın en büyük şiarı ve farzların tacı Hilafeti kurmaktır. En büyük tebrikler onunla olur. Allah’ın izniyle yakında tahakkuk edecektir.

  • Zira bunun için her yerde tam ciddiyetle çalışan Hizib vardır. Onunla birlikte çalışan samimi Müslümanların sayısı artmaktadır.
  • Müslümanların uyanıklığı ve şuuru arttı, hemen hemen herkes sorunun yönetim ve yöneticilerde olduğunu anladılar, onları değiştirmenin gerektiğini fark ettiler. Bu hususta kamuoyu oluşmuştur.
  • Allah’ın vaadi ve Resulünün müjdesinin var olmasıdır.

İnşaAllah yakında bu büyük sevinci kutlarız, ondan sonra büyük bir sevinçle her fıtır/Ramazan ve adha/Kurban bayramını birbirimizi sıcaklıkla tebrik ederiz. Halifenin imamlığı ile Mescid-i aksada namazı kılarız.

Esad Mansur