ABD Başkanı Trump Türkiye’yi tehdit ederken Türkiye’nin Tutumuna bakın.!

Trump 14.1.2019’da Twitter’de Türkiye’yi şöyle tehdit etti: “Kürtlere saldırırsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. Onlar için 20 mil kadar emniyet bölgesini kurun. Buna karşı Kürtler de Türkiye’yi kışkırtmasınlar”.
Türkiye ise Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın diliyle şöyle zilletli bir tepki gösteriyor:
“Sayın Donald Trump, teröristler ortağınız ve müttefikiniz olamaz. Türkiye ABD’den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini ve bunun terör propagandası ile gölgelenmemesini bekliyor”.
Amerika Türkiye’yi bu şekilde tehdit ediyor, ama Türkiye hala Amerika’ya zilletle bağlılığını gösteriyor. Bu kafir düşman sömürgecinin ortaklığı ve müttefikliği üzerinde ısrarlı kalıyor. Bununla beraber Müslümanlarla savaşmaya devam ediyor!

Casus Papaz Brunsun meselesi daha unutulmadı; Trump Türkiye’yi tehdit etti ve yaptırım yapınca kısa bir süre içinde Türkiye onu serbest bıraktı. Şimdi Amerika onu tekrar tehdit ediyor ve terörist Kürt grupları korumak için 20 mil, 32 km’den fazla emniyet bölgesinin tesis edilmesini istiyor. Türkiye hemen korktu, bunu Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun diliyle kabul ederek şöyle açıkladı: “Türkiye sınırlar boyunca emniyet bölgesinin ikame edilmesi düşüncesine karşı çıkmaz”.

Ertesi gün 15.1.2019 günü Cumhurbaşkanı hemen efendisi olan Trump’ın tehditlerine göz yumarak, emniyet bölgesi tesisi düşüncesini de destekleyerek ve ABD’nin bölgede varlığını arzu ederek şöyle bu düşmanla dostluğunu ve müttefikliğini duyurdu: (ABD’nin liderliğinde) Koalisyon güçleri maddi destek verirse yaparız”. Şöyle dedi: “Amerika burada özellikle hava sahası vs. bunların kontrolünü ele alırsa, bizde bu noktada aradaki tüm güvenlikleri ele alabiliriz.. Hatta 20 mil daha da uzatılabilir”.

Türkiye devleti bu şekilde kendi aleyhine çalışıyor, bu bölgede Amerika bu terörist grupları koruyacak ve güçlendirecektir. Zamanı gelince Kuzey Irak’ta olduğu gibi yapacaktır, onlar için bir varlık tesis edecektir. Ama hem Türkiye’ye hem Suriye’deki Müslümanlara karşı kullanacaktır. Müslümanlar Şam’daki cani rejime karşı hareket ettikçe onları kullanacaktır. Bu sebeple bu terörist Kürt gruplar Türkiye, Amerika Rusya, İran ve Lübnan Partisi ile beraber Suriye İslami devrimine karşı çıktılar, Müslümanlarla savaştılar ve laik Suriye rejimini korudular. Yine Türkiye ABD’ye itaatsizlik gösterirse ABD hemen bu terörist grupları ona karşı kullanacaktır.
Türkiye akledemiyor ve doğru yolda yürümüyor! Neden? Çünkü siyaseti İslami değildir. Laik ve demokratik zihniyetle meselelere bakıyor! Meselelere Allah’ın nuruyla, ışığıyla bakmıyor. Bu şekilde zilletli olur ve alçak tutum sergiler, Amerika’nın tehditlerden korkar ve ona boyun eğer, ona bağlılığı da devam ettirir!
Allah c.c şöyle buyurdu:
“وَمَنۡ لَّمۡ يَجۡعَلِ اللّٰهُ لَهٗ نُوۡرًا فَمَا لَهٗ مِنۡ نُّوۡرٍ “
“ Allah kime nur vermemişse o kişinin hiç nuru yoktur” (Nur 40)
Ve şöyle buyurdu:
يٰۤاَيُّهَا الَّذِيۡنَ اٰمَنُوا اتَّقُوا اللّٰهَ وَاٰمِنُوۡا بِرَسُوۡلِهٖ يُؤۡتِكُمۡ كِفۡلَيۡنِ مِنۡ رَّحۡمَتِهٖ وَيَجۡعَلْ لَّـكُمۡ نُوۡرًا تَمۡشُوۡنَ بِهٖ وَيَغۡفِرۡ لَـكُمۡ‌ؕ وَاللّٰهُ غَفُوۡرٌ رَّحِيۡمٌۙ
“ Ey iman edenler (başkalarından değil) Allah’tan korkun ve Resulüne inanın (kendisine vahyedilen Kuran ve Sünnete iman ederek tabi olun). Bu durumda Allah kendi rahmetinden size iki kat verir ve size bir nur kılar (bir ışık verir) onunla yürürsünüz ( güzel şekilde işlerinizi yürütürsünüz, doğru şekilde sorunlarınızı çözersiniz ve izzetli tutum edinirsiniz) ve Allah günahlarınızı siler. Zira Allah mağfiret ve rahmet sahibidir”. (Hadid 28)
Türkiye Allah’ın nuruyla yürümediği ve meselelere bakmadığından dolayı Allaha ve Resulüne itaat etmiyor. Bu nedenle ABD ve Rusya gibi kafir devletleri dost ediniyor ve onlarla müttefik oluyor. Onlarla beraber Müslümanlara karşı işbirliği yapıp savaşıyor, Suriye’de laik rejimi koruyorlar, yıkılışını ve onun yerine Allah’ın hükmünü uygulayacak olan gerçek Raşidi Hilafetin kuruluşunu engellemeye çalışıyorlar.
Bu nedenle Trump Twitter’de şöyle ekleyerek devam etti: “Suriye’de İşid’i imha etmekle ilgili ABD’nin uzun vadeli siyasetinden en fazla istifade eden Rusya, İran ve Suriye’dir. Biz de istifade ettik, fakat güçlerimizin vatana dönüşün zamanı geldi.. Suriye’den çekilmeye başladık… İşid tekrar dönerse yakın üstten (Türkiye’deki İncirlik üssünden) onu vuracağız”.
Türkiye istifade etmedi, zarar gördü, ABD güçlendi, kendisine tabi olan Suriye rejimini korudu, Rusya ve İran istifade ettiler. Zira Rusya ve İran Hilafetin kurulmasından endişeli idiler. Tamamen ABD gibi idiler. Hilafetin tekrar kurulmasını hiç istemiyorlar. Terörist Kürt gruplar istifade etti, oysa ABD’nin desteğinden önce bunların Suriye’de hiç varlığı ve güçleri yoktu.
Allah’ın nuruyla yürüyen devlet kafirleri dost edinmez ve onlarla müttefik olmaz, kendi aleyhine dünyada ve ahirette bu zararı getirtmezdi. Allah cc. bunu şöyle buyurarak kesin olarak yasakladı:
يٰۤـاَيُّهَا الَّذِيۡنَ اٰمَنُوۡا لَا تَتَّخِذُوا الۡيَهُوۡدَ وَالنَّصٰرٰۤى اَوۡلِيَآءَ ‌ؔ بَعۡضُهُمۡ اَوۡلِيَآءُ بَعۡضٍ‌ؕ وَمَنۡ يَّتَوَلَّهُمۡ مِّنۡكُمۡ فَاِنَّهٗ مِنۡهُمۡ‌ؕ اِنَّ اللّٰهَ لَا يَهۡدِى الۡقَوۡمَ الظّٰلِمِيۡنَ‏ فَتَـرَى الَّذِيۡنَ فِىۡ قُلُوۡبِهِمۡ مَّرَضٌ يُّسَارِعُوۡنَ فِيۡهِمۡ يَقُوۡلُوۡنَ نَخۡشٰٓى اَنۡ تُصِيۡبَـنَا دَآٮِٕرَةٌ‌ ؕ فَعَسَى اللّٰهُ اَنۡ يَّاۡتِىَ بِالۡفَتۡحِ اَوۡ اَمۡرٍ مِّنۡ عِنۡدِهٖ فَيُصۡبِحُوۡا عَلٰى مَاۤ اَسَرُّوۡا فِىۡۤ اَنۡفُسِهِمۡ نٰدِمِيۡنَ ؕ‏
“ Ey iman edenler Yahudileri ve Hristiyanları evliya edinmeyin (dost edinmeyin, onların müttefiki olmayın). Ancak onlar birbirlerini evliya edinirler (dost edinirler ve birbirlerinin müttefiki olurlar). Ama sizden kim onları evliya edinirse (dost edinirse ve onların müttefiki olursa) onlardan olur. Şüphesiz Allah zalim insanları hidayet erdirmez. (kafirleri dost edinenler zalim olurlar, Allah onlara doğru yolu göstermez). Kalpleri hasta olanlar hemen onları dost edinirler, onların müttefiki olurlar ve şöyle derler (bahane gösterirler) onlardan bir musibetin gelmesinden korkuyoruz. Umulur ki Allah’ın fethi ve zaferi (yakında) gelir veya onun tarafından bir şey meydana gelir. O zaman kalbi hasta olanlar içlerinde sakladıkları şeyden dolayı pişman olacaklar”. ( Maide 51-52)
Aynen bu gün kalpleri hasta olan kimseler şöyle derler: Nato, ABD ve Rusya gibi kafir güçler ile müttefik olmazsak veya onları dost edinmezsek onlardan musibet ve felaket gelir, bize zarar verirler, yalnız kalırız: İşte mecburuz!
Ama bunlar Allah’ın nuruyla bakmadıkları için Allah’ı, onun sözünü, vaatlerini unuturlar, bu vaadi uzak veya hayal görürler, onlar sadece var olan duruma bakıyorlar, ancak önlerindeki duvarı görürler, duvarın arkasını göremiyorlar. Zannediyorlar ki bu durum kalıcıdır, bilmiyorlar ki her an müminlere Allah cc. nin fethi ve zaferi gelebilir, Allah cc. dünyada her an bir şey meydana getirebilir; bu devletleri düşürür ve güçlerini yok eder. Ancak gerçek müminler bunu görürler ve idrak ederler. Allah tealanın nuruyla bakan müminler yakında Nübüvvet (peygamberlik) metodu üzerinde Raşidi Hilafetin kurulmasını görürler ve bunun için çalışırlar.

Esad Mansur