Hak Din Yalnız İslam’dır.

-83-

Yahudiler ve Hristiyanların Müslümanlardan razı olmamaları:

وَلَنۡ تَرۡضٰى عَنۡكَ الۡيَهُوۡدُ وَلَا النَّصٰرٰى حَتّٰى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمۡ‌ؕ قُلۡ اِنَّ هُدَى اللّٰهِ هُوَ الۡهُدٰى‌ؕ وَلَٮِٕنِ اتَّبَعۡتَ اَهۡوَآءَهُمۡ بَعۡدَ الَّذِىۡ جَآءَكَ مِنَ الۡعِلۡمِ‌ۙ مَا لَـكَ مِنَ اللّٰهِ مِنۡ وَّلِىٍّ وَّلَا نَصِيۡرٍؔ‏

“Milletlerine (dinlerine) uymadıkça Yahudiler de Hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah’ın yoludur. Sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan, andolsun ki, Allah’tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır.” (Bakara 120)

Allah’u Teala Resulünün zatında onun ümmetine hitap ediyor. Bundan şu şer’i kaide çıkartıldı: “Resule olan hitap ümmetine bir hitaptır.”
Yahudiler ve Hıristiyanlar kendi milletlerine uymazsan senden razı olmazlar. Burada millet din manasında geçmektedir. Şu bilinmeli ki Müslümanlar Yahudilere ve Hıristiyanlara ne kadar taviz gösterirlerse göstersinler Yahudi ve Hıristiyanlar asla razı olmazlar, daha fazla taviz isterler. Ta kendi dinlerine veya milletlerine tabi oluncaya kadar Müslümanlardan taviz isterler. Aksi takdirde razı olmazlar. Misal olarak; Türkiye Hilafetten vazgeçti, dini devletten ayırdı, dinin hâkimiyetine davet edenlerle savaştı, laik ve demokrat oldu. Hâla Hıristiyanlığı kabul eden Batı Türkiye’den razı değildir. AB hâlâ onu bünyesine katma hususunda tereddüt etmektedir. Çünkü Türkiye devleti veya rejimi tam kafir olmasına rağmen halkı hâlâ Müslüman’dır ve halk İslam’a bağlanmak istiyor. İçerisinden bir takım hayırlı gençler ortaya çıkıp Hilafete, şeriatın dönüşüne ve bütün Müslümanların birleşmesine davet ediyor. T.C devleti başörtüyü bile yasaklıyor, İslam’ı sırf vicdani, inanç, ibadet ve ahlaktan ibaret olarak gösteriyor. Tamamen Hıristiyanlığa ve Yahudiliğe benzetiyorlar. Buna rağmen Batı Türkiye’den razı olmadı ve olmayacaktır da. Oysa Türkiye Batının ayaklarını öpüyor, ayakları önünde secde ediyor. Buna rağmen Batı yine de ondan memnun değildir.
Arafat ve onun yapay Filistin otoritesi Yahudilere ne kadar taviz göstermişse de yine de Yahudiler ondan, otoritesinin hükümetinden hiç razı olmadılar. Diğer Arap ve İslam memleketlerinin yöneticileri ve hükümetleri taviz üstüne taviz veriyorlar. Amerika, Avrupa ve Yahudi varlığı onlardan memnun kalmıyorlar.
Bazı İslami cemaatler dinlerarasıdiyalog yapıyorlar. Vatikan’a gidip, oradaki kâfirlerin başpapazına saygı gösteriyorlar. Buna rağmen Hıristiyanlar ve Yahudiler onlardan memnun kalmıyorlar.
“De ki; hidayet Yahudilik ve Hıristiyanlık değil, yalnız Allah’ın hidayetidir. Çünkü Yahudi ve Hıristiyanların heva ve heveslerine uyarsan, hem de sana gelen ilimden sonra Allah yanında ne dost ne yardımcı bulursun.” Bunun manası; Yahudilik ve Hıristiyanlık hidayet değildir. Yalnız Allah’tan Hz. Muhammed’e gelen ilim hidayettir. İlim kesin delil manasında geçer. Buna göre Hz. Muhammed’e indirilen kesindir o haklıdır, yalnız hak O’ dur, hidayet yalnız O’ dur. Bundan dolayı Yahudiler ve Hıristiyanlara uyan kimse onların heva ve heveslerine uymuş olur. Çünkü onlarda hiç hidayet yoktur. Onlarda yalnız heva ve heves vardır. Müslümanlar onlara uyarlarsa hidayete tâbi olmuş olmazlar. Onların heva ve heveslerine uymuş olurlar. Bu durumda Allah yanında hiç yardımcı ve dost bulamazlar. Allah onlara yardım etmez. Amerika ve Avrupa’ya tâbi olanlar Türkiye’nin rejimi ve idarecileri, Arap rejimleri ve yöneticiler ve benzeri uşak idareciler Amerika’nın, Avrupa’nın, Yahudilerin dostluğu ve yardımını arıyorlar fakat bunu bulamıyorlar. Onlara zillet gösteriyorlar ve onlar karşısında zelil oluyorlar. Buna rağmen kafir Amerika, Avrupa ve Yahudiler onlardan razı olmazlar. Taviz gösteren cemaatlerden de memnun değiller. Allah yalan mı söylüyor?! (Haşa!!) Bütün bu gerçekler Yüce Allah’ın sözlerini doğruluyor.