Bu sayfayı okuyan, takip eden ve sair kardeşlere selam olsun.

اللهُ أكبر، اللهُ أكبر، اللهُ أكبر، لا إلهَ إلاّ الله،

 اللهُ أكبر، اللهُ أكبر، وللهِ الحمدُ

İşte, Allah’ı tekbir, tehlil ve hamd ettikten sonra;

Bayramınız mübarek olsun, Allah sizi, ehlinizi ve evlatlarınızı mübarek kılsın. Kurbanlarınızı ve Arife orucunuzu kabul etsin. Hacca gidip hac yapanlardan hac farzını, dualarını ve sair ibadetlerini kabul etsin.

Allah-u teala’nın şu surede övdüğü Resulüyle beraber olmanızı diliyorum:   اِنَّاۤ اَعۡطَيۡنٰكَ الۡكَوۡثَرَؕ‏ فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانۡحَرۡ ؕ‏ اِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الۡاَبۡتَرُ

“Şüphesiz ki, biz sana kevseri verdik. O halde Rabbin için namaz kıl ve kurban kes. Muhakak ki sana buğuz eden kesik olanın ta kendisidir” (Kevser suresi)

Namaz kılıp kurban kesen, Resulullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’e buğuz edenlere buğuz eden ve onun yolunda giden müminler onunla beraber cennetteki kevser havuzu etrafında oturacaklar, onun temiz elllerinden su içecekler, ondan sonra bir daha hiç susamazlar. Ne mutlu onlara!

İşte, Resulullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’e değer vermek, onu sevmek ve onu buğzedeni buğzetmek, namaz kılmak ve kurban kesme vacipleriyle beraber geçen bir vaciptir.

Resulullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem hakka davet ettiği, küfür sistemlerini kaldırıp yıkmak, yerine İslam sistemini getirmek istediği için Küfür liderleri ona buğuz ettiler, onu ve davetini yok etmeye çalıştılar. Kendisine ve arkadaşlarına eziyet ettiler. Fakat nihai zafer İslam’ındır; onun devleti kuruldu, bu devlet küfrün en büyük devletlerini yıktı ve en büyük devlet haline geldi. Onun ümmeti en kalabalık, en canlı ve en hayırlı ümmet oldu. Fakat kâfirler onun Hilafet devletini yıkabildiler, 57 devlete bölüp egemen olabildiler.

Bu nedenle en önemli ve en büyük farz tekrar bu devleti kurmak ve bunun memleketlerini birleştirmektir. Resulullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem’i örnek edinerek yolunu izlemek elzemdir. Zira bu yol Allah’ın vahyi ve emri olmasıyla beraber başarılıdır. Zahmetli, meşakkatli ve uzun olmasına rağmen netice ve zafer ancak onunla gerçekleşir. Bu yolu izleyenlere ne mutlu!

O gün bütün Müslümanlar tek güç olur, başlarında tek bir lider, Halife bulunur, herkes rahatça hacca gidebilir, Mekke ve Medine’ye gidiş iç şehirlerden herhangi bir şehre gidiş gibi olur. Halife arife hutbesini okur, kurban bayramının namazını kıldırır ve bütün Müslümanları tebrik eder. Allah’ım! O izzetli günü gelecek bayram kutlanmasından önce görme imkânını hepimize nasip etsin. Âmin, âmin.

Tekrar bayramınız mübarek olsun.

Esad Mansur